Jom Bincang Penyelesaian Sesuai Rangkaian Setempat (LAN) Sekolah Secara Virtual

20 Januari 2011 | Label: , | |


Jom Bincang Penyelesaian Sesuai Rangkaian Setempat (LAN) Sekolah Secara Virtual

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Saya ingin menjemput rakan-rakan untuk sertai perbincangan secara virtual penyelesaian sesuai untuk rangkaian setempat LAN di sekolah secara virtual di
Perbincangan ini dibuat di forum ITtutor.net http://www.ittutor.net/ yang mempunyai kemudahan forum yang bagi saya sesuai dicapai melalui web dan tidak akan penuhkan email rakan-rakan lain sekiranya perbincangan ini dibuat melalui email.

Permintaan saya, sila jemput seberapa ramai rakan-rakan untuk menyertainya. Cadangan seterusnya komuniti OSS akan adakan bengkel-bengkel yang bersesuaian bergantung kepada permintaan dan tajaan.Saya telah menerima pelbagai pertanyaan daripada rakan-rakan mengenai penyelesaian yang sesuai untuk LAN sekolah. Oleh kerana saya adalah pengguna tegar OSS, maka penyelesaian dan perbincangan ini berkisar sekitar sumber terbuka.

Fakta yang perlu anda ketahui :-

1) Pihak sekolah perlu melanggan talian Internet sendiri.

2) Kemungkinan besar ada server telah sedia ada di sekolah. Ia mungkin daripada projek makmal sekolah sebelum ini.

3) Perbincangan teknikal, namun penyelesaian perlulah mudah untuk dilaksanakan oleh rakan-rakan kita iaitu cikgu-cikgu sekolah.

Saya harapkan ramai boleh menyumbang dan berbincangan. Diminta untuk hadkan perbincangan tentang penyelesaian teknikal. Apa yang boleh dipasang dalam server sekolah dan setup untuk LAN.

Isu-isu umum, tidak puas hati dan pendapat am harap dikemukakan di ruang forum lain yang sedia ada dalam ITTutor.net ini.Jom bincang dan kemukakan pandangan anda diAnda juga boleh gunakan fungsi "Start Watching Topic" dan anda perlu login masuk dahulu sama ada daftar dengan forum ITtutor.net atau login Facebook.Sekian, terima kasih.

Harisfazillah Jamel

20 Jan 2011

Rujukan :-

Forum http://www.ittutor.net/ berkaitan

ITTutor.net> Ruang Komputer> Rangkaian / NetworkingRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang Popular